Снимка БулфотоСтана ясно срещу каква сума може да бъде пуснато на свобода известно

...
Снимка БулфотоСтана ясно срещу каква сума може да бъде пуснато на свобода известно
Коментари Харесай

1 милион лева струва свободата на арестуваните Ветко и Маринела Арабаджиеви

Снимка Булфото

Стана ясно против каква сума може да бъде пуснато на независимост известно наше семейство предприемачи. Определена е парична гаранция от 1 милион лв. Ветко и Маринела Арабаджиеви. Това излиза наяве от решение на Апелативния профилиран углавен съд, който дефинира по 500 000 лева гаранция и за двамата.

В закрито съвещание на 22 юли въззивен състав с ръководител Веселина Вълева и членове Венелин Иванов и Мариета Неделчева промениха мярката за неотклонение на подсъдимия Ветко Арабаджиев от " Домашен арест " в " Гаранция " в размер на 500 000 лв., както и мярката за неотклонение на подсъдимата Маринела Арабаджиева от " Домашен арест " в " Гаранция " в размер на 500 000 лв..

Така апелативните магистрати са отменили определението на Специализирания углавен съд от 29 юни, с което паричните гаранции на съпрузите са избрани на по 1 милион лв..

" Същественото е, че избраните гаранции са импортирани и отсъстват аргументи за понижаване на техния размер. Различна е обстановката с ограниченията за неотклонение на подс. В. К. А. и М.А.. Макар с определение от 22.06.2021г. по в.ч.н.д. № 255/2021г. АСНС да е взел на последните двама подсъдими мярка за неотклонение " Гаранция " в размер на по 1 000 000 лв., вместо прилаганата " Домашен арест ", това не е облекчило процесуалното им състояние, тъй като отмерените гаранции не са импортирани и въззивното определение не е породило юридически резултат. Предвид защитното изказване, че " Гаранция " от по 1 000 000 лв. или общо 2 000 000 лв. за двамата подсъдими е непостижима за финансовите им благоприятни условия, съдът намира, че същата е неизпълнима и на процедура води до продължение ограничение правото им на свободно предугаждане, което не е съразмерно на напредналия ход на правосъдното произвеждане и на времето, през което те са били арестувани или с мярка за неотклонение " Домашен арест ". Ето за какво, въззивният съд смята, че следва да почете настояванията и да дефинира гаранция в по - ниския размер от по 500 000 лв. за подс. В. К. А. и М.А. ", написа в решението на Апелативния спецсъд.

" Определението от 29.06.2021г., също следва да бъде анулирано, като на подсъдимите В. К. А. и М.А. следва да бъде избрана " Гаранция " в размер на по 500 000 лв., вместо настоящата все още " Домашен арест ", написа още в решението.

Определението на съда е дефинитивно.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР